Apartamentele contin:

– geamuri termopan
– usi interior si exterior
– centrala termica
– calorifere
– pereti gletuiti
– sapele turnate
– constructie caramida porotherm
– izolatie termica superioara, pierderi de caldura mici
– contorizare individuala pe fiecare apartament
– certificat energetic

 

Izolatia termica:

Solutia tehnica care sa asigure economia de energia cea mai ridicata nu consta atat in alegerea cu precadere a unuia din cele doua zidarii cea de caramida sau din bca cat in termoizolarea suplimentara cu polistiren a peretilor exterior. Totusi se evidentiaza faptul ca BCA-ul de la YTONG este un material termoizolant mai performant decat caramida.
La baza alegerii solutiei pe langa rezistenta termica, bineinteles trebuie sa stea si costul materialelor.
Se recomanda folosirea solutie care ofera rezistenta termica cat mai mare deoarece prin economia de energie realizata se amaortizeaza intr-o perioada destul de scurta diferenta de pret.

 

 

Imbunatatirea protectiei termice are o influenta substantiala asupra reducerii pierderilor de caldura si deci asupra micsorarii consumului de energie pentru incalzirea cladirilor.

Certificatul de performanta energetica ofera informatii despre consumual anual specific de energie (al cladirii sau apartamentului) defalcate pe consumui individuale specifice (incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica, iluminat artificial).
Tot odata in certificat se regaseste cantitatea de gaze cu efect de sera produse prin utilizarea consumului respectiv.
Clasificarea energetica a cladirii este facuta functie de consumul total de energie al cladirii, estimat prin analiza termica si energetica a constructiei si instalatiilor aferente.

Evaluarea performantelor energetice ale unei cladiri se refera la determinarea nivelului de protectie termica al cladirii si a eficientei energetice a instalatiilor de încalzire interioara, de ventilare / climatizare, de preparare a apei calde de consum si de iluminat.
Performanta energetica a cladirii este exprimata prin unul sau mai multi indicatori numerici si se refera la energia efectiv consumata sau estimata în cadrul utilizarii normale a cladirii în baza grilei de notare energetica a cladirilor prevazuta în metodologia de calcul Indicativ MC 001/3-2006.
Certificatul este insotit de o Anexa cu informatii privind apartamentul sau cladirea certificata in care se inscriu datele despre starea reala a constructiei (categoria, numarul de niveluri, numar de apartamente, suprafete utile, volum, caracteristici geometrice si termotehnice ale anvelopei), despre starea instalatiilor interioare de incalzire si apa calda de consum, a instalatiilor de iluminat, climatizare sau ventilatie mecanica.

Potrivit actului normativ, prin certificatul de performanta energetica potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, in principal, prin consumul total anual specific de energie in kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat, eficienta energetica a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica (de la clasa A – eficienta energetica ridicata, la clasa G – eficienta energetica scazuta), in functie de consumul total anual specific de energie.
De asemenea, numai cladirile sau apartamentele care au un certificat energetic pot fi incluse in programul Prima Casa.